Halloumi, pompoen en rode biet op de BBQ

Vlees, gevogelte of vis hoeven niet altijd de hoofdrol te spelen bij een BBQ, want ook met enkel groenten kan je iets onweerstaanbaar lekker tevoorschijn toveren! En dit bewijzen we alvast met volgend recept: gegrilde halloumi, pompoen en rode biet. Je zal versteld staan!

Grilled halloumi, pumpkin and beet on the BBQ

Wat is halloumi?

Voor velen is halloumi een vrij onbekend ingrediënt. We geven graag een woordje uitleg! De Cypriotische kaas halloumi doet qua smaak denken aan feta, maar qua structuur lijkt hij meer op zijn Italiaanse zusje mozzarella. Traditionele halloumi is gemaakt van ongepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. Deze kaas met witte kleur heeft meestal de vorm van een rechthoekige blok. Dit is een kaas die niet uitnodigt om rauw te eten, maar wel heerlijk is als je ’m bakt. Als je de kaas goed droog dept en even door wat bloem haalt vóór het bakken, verkrijg je bovendien een heerlijk knapperig korstje! Velen zien halloumi als een ideale vleesvervanger, doordat de kaas een vleesachtige structuur krijgt na het grillen. Genoeg weetjes over halloumi, over naar het echte werk!

Bereiding van halloumi, pompoen en rode biet op de BBQ

Voor het bereiden van de gegrilde halloumi, pompoen en rode biet maken we gebruik van de Siesta 412, een ruime barbecue waardoor je de te grillen ingrediënten makkelijk kan spreiden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een Spring- of Stella-model. Aan jou de keuze! Alle gasbarbecues van Barbecook zijn voorzien van kwalitatieve gietijzeren roosters. Deze zullen zorgen voor de typische BBQ grillmarks op je bereidingen. Zo ziet jouw slaatje er lekker BBQ-proof uit!

Meng de olie met de knoflook en de Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout. Bestrijk de pompoenschijven, bietenplakken, de uipartjes en halloumi met de olie. Gril op de barbecue tot ze gaar zijn. Meng de ingrediënten voor de dressing. Stel de salade samen met de spinazieblaadjes, de gegrilde groenten en de halloumi. Werk af met de noten, pompoenpitten en wat dressing.

Tast toe!