Turkse pizza met lamsgehakt en feta op de BBQ

Van pizza worden we altijd blij. Maar ooit al gehoord van Turkse pizza? Deze lekkernij uit het Midden-Oosten wordt steeds populairder. Hoog tijd dus voor een Turkse pizza à la Barbecook!

Ready to taste the fun?

Turkish pizza with minced lamb and feta cheese on the BBQ

Turkse pizza

Turkse pizza krijgt in het Midden-Oosten de naam lahmacum (lag-maa-djoen, you’re welcome). Het is een dunne pizza belegd met een rode pittige saus en runds- of lamsgehakt. Turkse pizza is in vergelijking met Italiaanse pizza dus veel dunner. Bovendien wordt de Turkse pizza ook niet met tal van ingrediënten afgetopt en al zeker niet met geraspte kaas.

image-two-column -leftimage-two-column -right

Bereiding van Turkse pizza met lamsgehakt en feta op de BBQ 

Voor de bereiding van de Turkse pizza maken we gebruik van de Barbecook KamalDeze houtskool BBQ is, anders dan een gewone, gemaakt uit keramiek en dat zorgt ervoor dat de hitte extra goed en lang wordt vastgehouden. De Kamal fungeert als het ware als een oven en zal de Turkse pizza lekker krokant maken. We gebruiken Barbecook's ronde pizzaplaat uit vuurvaste klei om de pizza op te bakken.

Meng het lamsgehakt met de fijn gesneden ajuin, look, ras el hanout, paprikapoeder, komijn, oregano en peper & zout. Doe het mengsel in Barbecook's gietijzeren grillpan en giet er wat olijfolie over. Plaats het pannetje vervolgens op de voorverwarmde barbecue. Rol het pizzadeeg open en verdeel de tomatenpuree evenredig over het deeg. Eenmaal het gehakt gebakken is, verspreid je het over de pizza. Plaats ondertussen ook de pizzaplaat op de barbecue en laat deze even opwarmen. Leg er na een vijftal minuten de pizza op. Sluit het deksel. Strooi na enkele minuten ook de feta over de pizza en bak verder. Bak de pizza 10 à 15 minuten tot deze lekker krokant is. Meng ondertussen de yoghurt met het citroensap en de verse munt.

Haal de pizza van de barbecue met behulp van onze Barbecook pizzaspatel. Besprenkel met de zelfgemaakte yoghurtdressing en tast toe!

Je pizza eenvoudig in stukken snijden? Gebruik onze Barbecook pizzasnijder of een pizzaplank en -snijder van het merk Point-Virgule.

Ben je een echte veggie lover? Voeg dan wat groenten toe aan je Turkse pizza. Het lamsgehakt is heerlijk in combinatie met gegrilde paprika of verse spinazie.

image-two-column -leftimage-two-column -right