Wokschotel van kippenlapjes, noedels en groenten op de BBQ

Wokken is een ongelofelijk leuke manier om een verrassend gerecht in elkaar te flansen. Je creëert een bom van smaken in 1 pan en eindigt bovendien met weinig afwas, win win! Wanneer je dit alles dan nog eens boven een authentiek houtvuur bereidt, wordt het helemaal top. Ontdek Barbecook’s fantastische wokschotel met kippenlapjes, noedels en groenten gemaakt met de Junko hout BBQ!

Wok of chicken, noodles and vegetables on the BBQ

Wok o'clock! 

Wokken is een enorm populaire kooktechniek die z’n oorsprong vindt in Azië, meer bepaald in de Chinese stad Kanton. Een wokpan heeft over het algemeen een lange steel, maar in Indonesië gebruiken ze een pan met twee handvaten, de ‘wadjan’. Bij Barbecook wordt een wokpan zonder steel of handvaten gebruikt aangezien de pan wordt vastgehouden door het katrolsysteem van de Junko BBQ. Een wokschotel bestaat veelal uit vlees, vis of gevogelte met daarbij lekker knapperige groenten alsook noedels. Deze mix wordt op een hoog vuur gebakken, kort en krachtig, om zo de verse en gezonde smaak van je ingrediënten te behouden.

Bereiding van een wokschotel met kippenlapjes, noedels en groenten op de BBQ

Voor het bereiden van de wokschotel met kippenlapjes, noedels en groenten maken we gebruik van Barbecook’s Junko. Deze hout BBQ bestaat uit een driepoot, een vuurschaal en een stevige katrol waaraan je een rooster, een sudderpot of een pan kan hangen. Voor dit recept maken we gebruik van een Barbecook sudderpot en een wokpan uit geëmailleerd gietijzer.

Maak allereerst het vuur in je vuurschaal aan. Leg enkele aanmaakblokjes en wat aanmaakhout in het midden van de schaal en maak rondom rond een piramide van droge houtblokken. Gebruik bij voorkeur eiken- of beukenhout. Steek de aanmaakmiddelen aan met een lange lucifer of aansteker. Eenmaal het vuur brandt, voeg je steeds blokken toe daar waar het minder brandt.

Kook de noedels in water tot ze gaar zijn. Dit kan je doen in een gietijzeren sudderpot van Barbecook. Eenmaal klaar, giet je de noedels af. Hang vervolgens de wokpan boven het vuur.

Snij de courgettes, paprika’s en pijpajuin in stukjes.

Doe een scheutje arachideolie of rijstolie in de wokpan en bak de gemarineerde kippenlapjes aan. Voeg de sojascheuten en de stukken courgette en paprika toe aan de wokschotel en bak tot alles gaar is. Voeg daarna de gekookte noedels toe. Roerbak ze samen met alle andere ingrediënten, zodat smaken zich kunnen vermengen. Roerbakken mag je heel letterlijk nemen: je roert continu in je gerecht zodat alle ingrediënten gelijk kunnen garen. Voeg als laatste ook de pijpajuin en de pompoenpitjes toe.

Eet smakelijk!