FAQ - Accessoires

BBQ starters

Waar kan ik grilltabs kopen voor mijn Amica of Joya?

Helaas behoren de Barebcook Amica en Joya niet meer tot ons assortiment, waardoor ook de grilltabs niet meer beschikbaar zijn.


Geen paniek! De grilltabs zijn perfect te vervangen door traditionele houtskool en aanmaakblokjes. Je vult de kuip van jouw houtskoolbarbecue met een laagje houtskool en enkele aanmaakblokjes. Je steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot er een wit laagje as op de kolen verschijnt. Hierna voeg je wat extra kolen toe en wacht je opnieuw. Hierna kan het grillen beginnen.

Kunnen de grilltabs ook gebruikt worden in de Amica?

Dit is mogelijk.


De roestvast stalen binnenkuip van de Barbecook Amica is minder diep dan die van de Joya. Hierdoor zullen de grilltabs in het begin boven de rand van de aluminium tray uitsteken. Wanneer de grilltabs beginnen branden, zakt hun volume zodat het rooster mooi op zijn plaats kan worden gelegd. Het is dus zeker mogelijk om de grilltabs te gebruiken in combinatie met de Amica.

Grillen op de BBQ

Als ik de spitbeugels op mijn toestel monteer, kan ik mijn zijbrander niet meer gebruiken.

Het is inderdaad zo dat wanneer je de Barbecook spitset op je toestel monteert, de beugels van het spit de zijbrander onbruikbaar maken.


Dit is een soort ingebouwde veiligheid. Mocht je de zijbrander op hetzelfde moment als de spitbrander gebruiken, zou het handvat van de spitbrander veel te warm worden en smelten.

Ik heb een Barbecook rotisserieset gekocht voor mijn gasbarbecue. Hoeveel mag het stuk vlees wegen dat ik aan het spit wil hangen?

Onze rotisserieset is stevig genoeg om er één kip aan te hangen en te bereiden. Het gevogelte mag tot maximaal 3 kg wegen.

BBQ reinigen en onderhouden

Hoe onderhoud ik mijn verchroomde onderdelen het best?

Verchroomde onderdelen zijn zeer gevoelig voor roest. Om deze reden raden we bij Barbecook altijd aan om deze na gebruik grondig te reinigen. Naast het reinigen is het heel belangrijk om de verchroomde onderdelen goed te laten drogen en droog te bewaren.


Behandel de verchroomde onderdelen altijd met niet-agressieve schoonmaakproducten zoals de Barbecook grill cleaner. Onze grill cleaner is specifiek ontworpen om verchroomde en geëmailleerde onderdelen gemakkelijk en snel te reinigen. Laat het schuim van de grill cleaner even inwerken en spoel grondig met warm water en een zachte spons of doek.

Hoe onderhoud ik mijn gietijzeren roosters het best?

De gietijzeren roosters van Barbecook hebben altijd een geëmailleerde afwerking. Deze afwerking zorgt voor een gemakkelijk onderhoud. Na het barbecueën laat je de barbecueroosters gewoon afkoelen en reinig je deze met de Barbecool grill cleaner. Onze grill cleaner is specifiek ontworpen om verchroomde en geëmailleerde onderdelen gemakkelijk en snel te reinigen. Laat het schuim van de grill cleaner even inwerken en spoel grondig met warm water en een zachte spons of doek.

Tips:

  • Hoe meer je jouw gietijzeren roosters gebruikt, hoe makkelijker het onderhoud zal zijn.
  • Berg je de roosters op voor een langere periode? Wrijf ze dan na het reinigen lichtjes in met een neutrale olie (arachide-, zonnebloem- of rijstolie). Wikkel ze in papier en berg ze binnenshuis op.
  • Breng voor je gaat barbecueën altijd een dun laagje olie aan op de geëmailleerde roosters of contactplaten. Zo zal het voedsel niet blijven kleven.

De gietijzeren roosters en de contactplaat van mijn gasbarbecue vertonen roest. Is dat normaal? Hoe onderhoud ik die onderdelen het best?

De gietijzeren roosters van de Barbecook barbecues hebben altijd een mat geëmailleerde afwerking. Deze afwerking maakt het onderhoud eenvoudiger, maar niet overbodig. Om de levensduur van jouw gietijzeren roosters en contactplaten te verlengen en roestvorming tegen te gaan, blijft een goed onderhoud cruciaal.
Vooraleer je jouw barbecue voor de eerste keer gebruikt, adviseren wij altijd om de roosters en contactplaten af te wassen met een mild afwasmiddel en heet water. Bij gietijzeren onderdelen is het altijd belangrijk om deze na het wassen, goed te laten drogen.
Verder raden we aan om de roosters regelmatig in te smeren met een neutrale olie, zoals arachide-, zonnebloem-, of rijstolie. Op die manier voorkom je roestvorming.

Om de barbecueroosters en contactplaten gronding te reinigen hebben we de Barbecook grill cleaner in ons assortiment. Na elk gebruik laat je de roosters afkoelen en wrijf je ze in met de barbecook grill cleaner. Het schuim van de grill cleaner weekt de vetten los, waardoor je deze na enkele minuten gemakkelijk kunt schoonmaken. Opnieuw is het erg belangrijk om de roosters goed te laten drogen, voor je deze terug opbergt.

Tips:

  • Hoe meer je jouw gietijzeren barbecueroosters gebruikt, hoe makkelijker het onderhoud.
  • Berg je jouw barbecueroosters in voor een langere periode? Wrijf ze dan na het reinigen lichtjes in met een neutrale olie (arachide-, zonnebloem-, of rijstolie). Wikkel ze in krantenpapier en berg ze binnenshuis op.
  • Breng voor het barbecueën altijd een dun laagje olie aan op de geëmailleerde roosteres en contactplaten. Zo zal het voedsel minder snel blijven kleven.

Mijn hoes verkleurt na enkele weken. Is dat normaal?

Barbecook hecht veel belang aan kwaliteit. De oude versie van onze barbecuehoes was inderdaad niet volledig UV-bestendig, waardoor verkleuring door de zon mogelijk is. Ondertussen hebben we echter een nieuwe en verbeterde versie op de markt gebracht. Onze nieuwe Barbecook barbecuehoes is wel volledig UV-bestendig. Verder is onze nieuwe hoes ook volledig luchtdoorlatend en waterafstotend.

Smaakmakers

De rookmot wil niet branden in mijn koude rookgenerator. Wat nu?

We hebben gemerkt dat de korrel in onze fijne rookmot niet altijd even egaal is. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde mengelingen nog te grote stukken hout bevatten. Indien je deze gebruikt in jouw koude rookgenerator, zou het kunnen dat jouw spiraal niet volledig opbrandt. Dat komt omdat het smeuleffect stopt, wanneer een te grote korrel in de spiraal zit. Daar die bewuste grotere korrels niet in elk zakje terug te vinden zijn, is het moeilijk een volledige productiebatch te blokkeren. Mocht blijken dat je een slecht zakje hebt ontvangen, sturen wij jou graag een nieuw zakje op.