Gegrilde hotdogs met koolsla

Een zomerse avond en vrienden op bezoek? Dat vraagt om een last-minute barbecuefeestje. Ga voor hotdogs met koolsla: lekker, eenvoudig en snel klaar! Combineer met een frisse cocktail of een lokaal biertje. Let’s Barbecook & Chill!

Grilled hot dogs with coleslaw

Bereiding van gegrilde hotdogs met koolsla

Voor de bereiding van de hotdogs met koolsla kiezen we voor de Barbecook Siesta 412. Dankzij de praktische one hand bedieningsknoppen kan je binnen de 10 minuten beginnen grillen. De roosters van de Siesta bestaan uit geëmailleerd gietijzer, een uiterst kwalitatief materiaal en ideaal om de worsten op een goeie en gelijkmatige manier dicht te schroeien. Extra handig aan de Siesta is het warmhoudrek binnenin de gasbarbecue. Op die manier kun je de worsten die reeds klaar zijn even laten rusten, terwijl ze toch warm blijven.

Steek de zijbrander van de Siesta aan en plaats een pan op het vuur. Pel en snijd de uien in fijne ringen. Smelt de boter in de pan en voeg de uien toe. Zet het vuur wat zachter en bak de uien tot ze gaar zijn. Voeg de bruine suiker toe en laat het geheel karamelliseren. Blus de uien vervolgens met de helft van het flesje bier en laat even meekoken. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

Rasp de kool en de wortelen. Maak de dressing door yoghurt, mayonaise en het sap van 1 limoen samen te mengen. Breng op smaak met fijngehakte peterselie en peper en zout. Meng vervolgens de dressing onder de geraspte wortelen en kool.

Doe enkele lepels mayonaise in een maatbeker en voeg 3 à 4 lepels pickles toe. Mix het geheel fijn en schep het mengsel in een spuitzak.

Verhit je gasbarbecue en bak de worsten voor een tiental minuten. Draai de worsten regelmatig om met één van de vele Barbecook grilltangen, zoals bijvoorbeeld de Barbecook worstentangToast het stokbrood kort op de barbecue zodat het lekker krokant wordt en snijd het doormidden.

Hierna kan je beginnen met het maken van de hotdogs. Beleg het stokbrood met een worst, gekaramelliseerde uitjes, enkele lepels koolsla en de picklesmayo. Werk af met Bicky uitjes en/of wat bieslook.

Smakelijk!

image -left

Barbecook worstenklem

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de Barbecook worstenklem. Op die manier kan je zonder enige moeite meerdere worsten tegelijk grillen en draaien. De worstenklem kan zowel op de gasbarbecue als op de houtskoolbarbecue worden gebruikt.