Paella met gamba’s op de BBQ

Af en toe hebben we nood aan wat zuiderse vibes om het positivisme er terug in te krijgen! En daar helpt Barbecook maar al te graag mee, want wat dacht je van een heerlijke paella met gamba’s klaargemaakt met Barbecook’s Junko houtbarbecue? Olé! 

Paella with grilled prawns on the BBQ

Paella, een heerlijk recept met Spaans temperament

Indien je reeds op reis bent geweest naar Spanje, heb je ongetwijfeld minstens 1 maal de klassieker der klassiekers van de Spaanse keuken gegeten: paella! Een heerlijk recept doordrongen van verschillende smaken. De klassieke paella, die ontstond in Valencia, rekent onder andere konijn tot een van de hoofdingrediënten. Vandaag bestaan er echter al heel wat varianten op deze klassieke paella. Ontdek Barbecook’s unieke paella gerecht!

Bereiding van paella met gamba’s op de BBQ

Voor het bereiden van de paella met gamba’s maken we gebruik van de Junko houtbarbecue. Deze barbecue bestaat uit een driepoot, een vuurschaal en een katrolsysteem waaraan een rooster, pot of pan kan gehangen worden. Met deze multifunctionele barbecue maak je ongetwijfeld de beste paella ooit klaar!

Maak allereerst de vuurschaal aan. Leg enkele aanmaakblokjes en aanmaakhout in het midden van de schaal en stapel er droge houtblokken rond. Steek de aanmaakmiddelen aan met een lange lucifer of aansteker. Eenmaal het vuur brandt, dien je steeds blokken toe te voegen op de plaatsen waar het minder brandt.

Hang Barbecook’s barbecuepan vast aan de katrol van je Junko hout BBQ. Laat de pan opwarmen en doe er wat olijfolie in. Bak de gamba’s kort aan. Wanneer ze wat kleur krijgen, verwijder je de gamba’s terug uit de pan.

Snij de chorizo, paprika en ui in stukken en bak in de barbecuepan. Voeg nu de paellarijst ook toe. Roerbak met alle andere ingrediënten en blus met een glas witte wijn. Voeg daarna ook de kippenbouillon (dubbele hoeveelheid van de rijst) geleidelijk toe tot de rijst alle vocht heeft opgenomen. Kleur de paella met kurkuma en werk af met de erwtjes en de gamba’s. Laat alles nog een paar minuutjes samen verder garen zodat alle smaken zich goed vermengen.

Klaar is kees! Een lekker glaasje Sangria erbij en je waant je nu helemaal in het zuiderse Spanje.

Extra tips

Doe steeds hittebestendige handschoenen aan wanneer je met vuur werkt. Een ongeluk is snel gebeurd! Kies uit Barbecook’s aanbod aan kwalitatieve handschoenen.