Gerookte zeewolfwangen

Iedereen houdt van een goeie barbecue, maar waarom altijd kiezen voor de classics? Bij Barbecook proberen we al graag eens iets speciaal, daarom kiezen we in dit recept voor heerlijke zeewolfwangen met spek in de rookoven. Wij zijn alvast fan!
Gerookte zeewolfwangen

Zeewolfwangen

Vis op de BBQ? Een schitterend idee als je het ons vraagt. Verbaas je tafelgenoten en kies voor zeewolfwangen in combinatie met spek. Zeewolf is een forse vis die vaak verward wordt met zeeduivel. De zeewolf heeft een stevige structuur die meer aan vlees dan vis doet denken. Door zijn stevige structuur is de zeewolf ideaal voor op de barbecue. Je kan de vis gemakkelijk op de grill roosteren zonder dat deze uit elkaar valt. Zin in een vispapillot, een visbrochette of toch eerder vis op de plancha? Dankzij Barbecook’s uitgebreide aanbod aan accessoires kan het allemaal!

Warm roken in de Otto 2.0

Met de Barbecook elektrische rookoven Otto 2.0 rook je vanaf nu in 1, 2, 3. Plaats een handvol geweekte rookchips in de lade, steek de stekker in het stopcontact en het plezier kan beginnen. Dankzij het praktische handvat bovenaan de Otto 2.0, kan je deze rookoven makkelijk verplaatsen of meenemen op trip!

Bereiding van zeewolfwangen in de rookoven

Snijd de helft van de knolselder in plakken van 1 cm dik en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Leg de geweekte eik rookchips op de ijzeren plaat van de Otto 2.0 en zet deze aan. Wanneer de rookchips gaan roken, verdeel je de plakken knolselder over het rooster en rook je deze voor 10 minuten. Haal na 10 minuten de knolselder uit de rookoven en kook deze gedurende 20 minuten gaar in de melk. Wanneer de knolselder gaar is, mag deze van het vuur. We raden wel aan om deze nog even te laten rusten in de warme melk.

Hierna zijn de zeewolfwangen aan de beurt. Leg 3 plakjes spek op één van Barbecook’s bamboe snijplanken en leg in het midden een zeewolfwang. Besprenkel de zeewolfwang met peper en zout en vouw het spek er omheen. Leg opnieuw een laagje geweekte eik rookchips in de plaat van de Otto 2.0 en wacht tot deze beginnen roken. Leg vervolgens de zeewolfwangen met het spek op het rooster en rook deze voor 9 minuten. De tijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van de zeewolfwangen.

Bereid in tussentijd de spruiten. Maak de spruitjes schoon en verwijder de lelijke blaadjes. Snij de onderkant van de spruitjes af en kook voor ongeveer 7 minuten in water met wat zout.

Wanneer de zeewolfwangen klaar zijn, haal je ze uit de Otto 2.0. Leg nu de kerstomaatjes en de gehakte noten in de Otto 2.0. Laat deze zonder rookchips voor ongeveer 10 minuten warm worden. Maak in tussentijd de puree af. Stamp de knolselder fijn en voeg wat roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de puree centraal op het bord. Leg hierop de zeewolfwangen en daarnaast de kerstomaatjes en spruitjes. Besprenkel het geheel met de gehakte nootjes en de fijn gehakte peterselie.

Yummy!

Producten in dit artikel

Translation missing: nl.products.sliders.previous
»