Een winterbarbecue met Barbecook

Wie denkt dat barbecue enkel gelijk staat aan zwoele zomeravonden, cocktails en rauwe groentjes heeft het mis. Barbecueën kan het hele jaar door, ook tijdens de koude wintermaanden! Het klinkt misschien gek, een barbecue tijdens de winter, maar het is o-zo-gezellig. Idealiter met een houtbarbecue, maar ook perfect mogelijk met andere barbecuemodellen. Een winterbarbecue is helemaal hot & trendy! 

A winter barbecue with Barbecook

Hoe ziet een ideale winterbarbecue eruit? 

De hoofdingrediënten van een barbecue – zowel in de zomer als in de winter – zijn gezelligheid en het delen van mooie momenten. Dit creëer je mede door een leuke setting en organisatie. In de winter gaat hier iets meer voorbereiding aan vooraf. Om je gasten warm te houden is het plaatsen van een of meerdere vuurschalen of vuurkorven een ideaal idee. Verder is terrasverwarming ook een optie. Laat je gasten weten dat ze zich warm moeten aankleden: dikke kousen, een warme jas en een gezellige sjaal. Voorzie voor iedereen een fleecedekentje en leg eventueel leuke kussentjes op elke stoel. Daarnaast is het aanbrengen van feeërieke sfeerverlichting een must! Tover jouw tuin om in Winter Wonderland en hang lampionnen op, plaats fakkels en steek kaarsen aan. Een magisch gevoel verzekerd! Voor het bereiden van je barbecuegerechten is een houtbarbecue in deze context de meest ideale keuze! Barbecook biedt twee varianten aan: de Junko houtbarbecue en de Rila houtbarbecue. De Junko is een model die bestaat uit een driepoot, een vuurschaal, een rooster en een katrol waarmee je de kookhoogte kunt kiezen. Je kan ook extra accessoires bevestigen aan deze katrol zoals een grote paneen wokpan of een sudderpot. Mogelijkheden genoeg! De Rila is een houtbarbecue met leuk design en carbonstalen bakplaat waarop iedere gast verschillende lekkernijen naar keuze kan leggen. Rond beide houtbarbecues kunnen jij en je gasten zich gezellig opwarmen. Zo hoef je niet alleen te staan koken! Wanneer je gaat barbecueën met een houtbarbecue, voorzie dan best genoeg hout. Als het koud is heb je namelijk meer brandstof nodig. Kies ook zeker voor een plekje uit de wind. Wanneer er echter geen windvrije plek is en er bovendien kans is op enkele druppels regen of sneeuw, kies je toch best voor een gasbarbecue of houtskoolbarbecue met deksel in plaats van een houtbarbecue. Zorg steeds voor voldoende verlichting rond je barbecue. Indien het te koud is om de hele avond buiten door te brengen, kan je er gerust voor kiezen om enkel buiten te aperitieven maar de mise-en-place gewoon binnen te doen. 

image -left

Welke gerechten kan je zoal bereiden tijdens een winterbarbecue?

Bij een winterbarbecue horen winterse gerechten! Ook je hapjes en drankjes pas je best volledig aan volgens thema. Serveer bijvoorbeeld jenever en glühwein of maak voor de kids een lekker warme chocomelk. De glühwein en warme choco maak je makkelijk in een van Barbecook’s sudderpotten die je boven de vuurschaal van de Junko houtbarbecue hangt. Als aperitiefhapje kan je een winters soepje bereiden, heerlijk gesmolten camembert klaarmaken of een op smaak gebracht plukbrood serveren. Voor het hoofdgerecht kan je gaan voor lekker stevige kost als spek, steak of wild. Vergezeld van enkele geroosterde seizoensgroenten wordt deze maaltijd een waar plezier voor je smaakpapillen! Afsluiten doe je met ’s mores en marshmallows die je lekker warm laat worden boven je houtbarbecue of vuurschaal/korf. Laat die winterbarbecue maar komen!

image

More bbq inspiratie