Een knusse herfstbarbecue met Barbecook

De herfst is in het land, en daarmee volgen ook de koudere temperaturen. Velen treffen alle voorbereidingen om het binnen extra knus te maken en bouwen de buitenactiviteiten stilletjes aan af. Barbecook geeft echter met plezier enkele tips om ook tijdens de herfst en de winter volop te genieten van gezellige momenten in openlucht!

A wonderful autumn barbecue with Barbecook

Een geslaagde herfstbarbecue

Niet enkel tijdens de zomer, ook in de herfst- en wintermaanden is een barbecue perfect mogelijk. Met vrienden of familie genieten van gegrilde lekkernijen onder de fladderende blaadjes, het klinkt als muziek in de oren. De herfst brengt heerlijke, unieke smaken met zich mee en ingrediënten die uitermate geschikt zijn voor een geslaagde barbecue. Denk aan knolselder, pompoen of bieten, stuk voor stuk geknipte ingrediënten voor een heerlijke herfstbarbecue! 

Een herfstbarbecue organiseren kan met gelijk welk toestel: van gas tot houtskool of zelfs à la plancha tot elektrisch. Voor een herfstbarbecue hoef je dus helemaal geen nieuw toestel aan te schaffen. Wel zijn er enkele barbecues die net dat tikkeltje extra sfeer geven aan het hele gebeuren.

Junko houtbarbecue

Altijd al gedroomd van koken boven open vuur? Dan is Barbecook’s Junko echt iets voor jou. Deze houtbarbecue bestaat uit een vuurschaal, een driepoot en een katrol. Aan de katrol kunnen allerhande accessoires gehangen worden zoals een braadrooster, pannen of potten. Tijdens het koken warmen de genodigden zich maar al te graag op rond het knisperende vuur van de Junko.

Rila houtbarbecue

Ook Barbecook’s Rila is ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden, een houtbarbecue met geometrische basis en een carbonstalen bakplaat. De zeshoekige vorm van de plaat geeft de mogelijkheid aan elke gast om lekkernijen naar keuze te bereiden en ondertussen gezellig bij te praten.

image -leftimage -right

Rookoven

Een rookoven is een toestel waarmee je ingrediënten een heerlijk doordringende rooksmaak geeft. Warm roken kan het hele jaar door. Koud roken is echter ideaal tijdens de winterse maanden. Dit doe je met een rookoven of met om het even welke barbecue die een deksel heeft. Bij koud roken wordt je bereiding enkel gerookt, maar niet gegaard. Dit gebeurt op een lage temperatuur, tussen 20 en 25 °C. Je hoeft je rookoven of barbecue dus niet aan te maken met houtskool. Bij deze rooktechniek gebruik je Barbecook’s generator voor koud roken die je vult met rookmot en laat smeulen met behulp van een theelichtje in je rookoven of barbecue. Je blaast de vlam zachtjes uit zodra de mot begint te verkleuren. De rook zou dun en blauwachtig van kleur moeten zijn. Vervolgens leg je de ingrediënten op het rooster of hang je ze aan de haken van je rookoven. Volg de tijden die opgegeven staan in je recept, maar hou daarnaast ook rekening met je eigen voorkeur van hoe intens je de rooksmaak wenst te hebben. Koud roken duurt minstens 2 uur. Probeer je bereiding er dus niet vroeger uit te halen. Geduld is een mooie deugd!

image -leftGezellig rond het vuur

Ook een vuurschaal is hét ideale object om uit te zetten tijdens de koudere maanden van het jaar. Na een gezellige herfstwandeling of tijdens de feestdagen, met een vuurschaal scoor je altijd. Voeg marshmallows, een warme choco en wat fleecedekentjes toe, en je gasten zijn verkocht! Barbecook heeft een mooi gamma aan degelijke vuurschalen en vuurkorven in verschillende maten en vormen. Allen uiterst kwalitatief en vervaardigd uit gietijzer, uit cortenstaal of uit gelakt staal met zwarte hittebestendige verf.

image -leftimage -right

More bbq inspiratie