Til je paasbrunch naar een hoger niveau met Barbecook!

Uitslapen, eieren zoeken en dan… aanschuiven voor een heerlijke paasbrunch! Bij velen een steevaste traditie op paaszondag. En na twee paasedities in corona-isolatie, mag het dit jaar al eens iets specialer zijn: waarom niet all-in, of beter gezegd “all-out”, gaan met een onvergetelijke BBQ paasbrunch! Who’s with us?
Take your Easter brunch to a higher level with Barbecook!

Bij een BBQ paasbrunch hoort een perfect gedekte tafel. Wij gaan hierbij voor het mooie servies en de elegante decoratie van Point-Virgule, een Belgisch merk dat al 20 jaar easy-to-use (keuken)tools en stijlvolle interieuraccessoires op de markt brengt.

Hou het weerbericht echter in de gaten, want in april is het ofwel verrassend warm, ofwel regent het pijpenstelen. Voorzie dus een plan B en zorg ervoor dat de paasbrunch binnen kan plaatsvinden in geval van slecht weer. Eén ding staat evenwel vast: aprilse grillen of niet, grillen gaan we!

Pasen is een feest waarbij samenzijn in familieverband centraal staat. Het is dan ook niet de bedoeling dat pater of mater familias fulltime achter de barbecue vertoeft tijdens de brunch. Hou het dus lekker simpel & relaxed en ga voor eenvoudige brunchklassiekers. Met kids in het gezelschap hoeft het bovendien allemaal niet té speciaal te zijn!

image -leftimage -right

Alles start met een goeie basis:

  • Verse pistolets, sandwiches & koffiekoeken
  • Hartig beleg zoals verschillende soorten kaas, ham & salami
  • Choco/speculaaspasta & confituur voor de zoetebekken
  • Véél chocolade
  • Zelfgemaakte fruitsalade of enkele stukken lekker seizoensfruit
  • Boter, suiker & melk
  • Koffie & thee
  • Bubbels, vers fruitsap & infused water

Maak gebruik van Barbecook’s Buddy om je buffet uit te stallen!

image -left

Verder maken we de paasbrunch helemaal af met enkele hemelse brunchklassiekers op de BBQ! Wij gebruiken Barbecook’s Siesta, maar eender welke Barbecook gas- of houtskoolbarbecue is hiervoor geschikt. Zorg er wel voor dat je over een contactplaat (of een gietijzeren grillpan) beschikt om de lekkernijen op te bereiden. Here we go!

Een paasbrunch zonder eieren zou geen paasbrunch zijn! Bereid dus voor alle liefhebbers een heerlijk spiegeleitje of wat scrambled eggs. Vet eerst je contactplaat in met wat boter. Dit doe je met een van Barbecook’s marinadeborstels. Kruid je eitjes af naar wens.

En bij eitjes hoort spek. The crispier, the better!

Next: blueberry pancakes! Doe 200 g bloem, wat bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng onder elkaar. Mix in een andere kom 1 ei, 20 g gesmolten boter en 300 ml melk. Voeg vervolgens het droge bloemmengsel en het natte mengsel bijeen en mix tot een gladde massa. Voeg tenslotte ook 150 g blauwe bessen toe aan het beslag. Klaar! Speciaal voor de kids maken we gebruik van leuke siliconen vormpjes van het merk Dotz. Een pancake in de vorm van een hartje of beertje smaakt immers nog 100 maal beter, niet?

image -leftimage -right

En last but not least: wentelteefjes, een simpele maar o-zo-lekkere klassieker. Doe wat melk in een kom, klop twee eitjes los, voorzie een bergje suiker en snij een ciabatta in schijfjes. Dep de schijfjes eerst in de melk, dan het ei en vervolgens de suiker. Bak af op een beboterde contactplaat of grillpan. Madame est servie!

Dan rest er ons niets anders dan jullie het volgende toe te wensen: have an EGG-cellent Easter!

image -leftimage -right

More bbq inspiratie