Onderhoud van je gasbarbecue

Kiezen voor een gasbarbecue is kiezen voor gemak! Eén draai aan de knop en je kan binnen de 10 minuten aan de slag! Wat een luxe! Bij Barbecook heb je de keuze uit een ruim gamma aan gasbarbecues in verschillende maten. Uiteraard heeft een gasbarbecue, net zoals een houtskoolbarbecue, op tijd en stond nood aan een grondig onderhoud. Alleen zo kan je jarenlang genieten van lekkere en veilige barbecuefeestjes. Hieronder alvast enkele tips voor het onderhouden van jouw gasbarbecue. 

How to maintain your gas barbecue?

Hoe onderhoud je de geëmailleerde onderdelen van je gasbarbecue?

Geëmailleerde onderdelen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Laat je barbecue afkoelen en onderhoud deze met behulp van een vochtig doekje en wat mild afwasmiddel. Ook handig voor het onderhoud van de geëmailleerde onderdelen van jouw gasbarbecue is de Barbecook Foam Cleaner. Laat even inwerken en spoel af met een spons en warm water. Begin na je party nooit te snel met poetsen, maar wacht tot jouw gasbarbecue voldoende is afgekoeld. #safetyfirst

Tip: Giet nooit koud water in een geëmailleerde kuip die nog warm is, aangezien dit het email kan beschadigen.

image

image -left

Hoe onderhoud je de roestvaststalen onderdelen van je gasbarbecue?

Veel mensen denken dat RVS geheel onderhoudsvrij is en dat dit niet kan roesten. Helaas is deze informatie niet correct. Het is belangrijk om roestvaststalen onderdelen geregeld te reinigen om de levensduur van jouw gasbarbecue te verlengen en problemen door vervuiling en corrosie tegen te gaan. Let op met agressieve schoonmaakmiddelen bij het onderhoud van RVS, kies liever voor pH-neutrale zeep of de Barbecook Foam Cleaner. Wil je vermijden dat er zich roest vormt op jouw gasbarbecue? Zorg dan dat de roestvaststalen onderdelen van jouw gasbarbecue niet in contact komen met chloor of ijzer. Zorg er ook altijd voor dat je de RVS onderdelen van jouw gasbarbecue na het onderhoud grondig afdroogt!

Kleine tip: schenk bij het onderhoud van jouw gasbarbecue wat extra aandacht aan de kuip en de vetopvanglades.

Hoe onderhoud je je barbecueroosters van je gasbarbecue? 

De barbecueroosters vormen een van de belangrijkste onderdelen van jouw gasbarbecue. Om deze reden raden we aan deze geregeld grondig onder handen te nemen. Het makkelijkste is om na elke barbecue het toestel nog een 10-tal minuten aan te laten met alle branders op de hoogste stand. Zo brandt het grootste vuil van de barbecueroosters op. Hierna kan je het overige vuil gemakkelijk weg borstelen met één van de vele Barbecook accessoires. Het is heel belangrijk om er altijd voor te zorgen dat de barbecueroosters van jouw gasbarbecue voldoende afgekoeld en droog zijn voor je deze opbergt.

Gaan je barbecueroosters een lange rustpauze tegemoet? Wrijf deze na het grondige onderhoud dan lichtjes in met natuurlijke olie, wikkel ze in papier en berg ze binnenshuis op.

Check zeker ook onze pagina met uitgebreide tips en tricks voor het onderhoud van jouw barbecuerooster.

image

Het opbergen van jouw gasbarbecue

Is je gasbarbecue grondig gereinigd? Droog deze dan zeer goed af en bewaar hem op een droge plaats. Ideaal hiervoor is een garage, tuinhuis of overdekt terras. Probeer er een gewoonte van te maken om een Barbecook hoes rond je gasbarbecue te trekken na elk gebruik en onderhoud, zowel tijdens de winter als de zomer. Zorg er wel voor dat je barbecuetoestel voldoende is afgekoeld! Bij Barbecook bieden we gewone hoezen en premium hoezen aan. Om roest en slijtage te voorkomen is het aangeraden om na elke regenbui je hoes even af te nemen en te laten drogen in de zon. 

image

Lees de handleiding van jouw gasbarbecue

Voor het onderhoud van jouw gasbarbecue vind je ook heel wat informatie in de handleiding van jouw toestel. Zo raden we ten sterkste aan om zeker twee keer per jaar de branders en venturibuizen van jouw gasbarbecue te reinigen.

More bbq inspiratie