Explore more: Barbecook's talloze barbecue accessoires

Wat velen niet beseffen is dat je met barbecue oneindig veel kanten op kan. Dit bewijst ook Barbecook, want naast een divers aanbod aan barbecuetoestellen biedt het merk ook talloze handige barbecue accessoires aan. Dit alles om aan ieders grillwensen te voldoen! De één houdt van een heerlijke vis met rooksmaak, de ander van een lekker krokante pizza. Geen zorgen, aan iedereen is gedacht. In dit artikel stellen we een selectie leuke barbecue accessoires voor waaraan geen enkele BBQ lover zal kunnen weerstaan!

Explore more: Barbecook's countless barbecue accessories
image -left

Barbecue bags

Een lekkere papillot op de barbecue? Dankzij de barbecue bags van Barbecook is het klusje zo geklaard. Doe je ingrediënten in het zakje, vouw het dicht en plaats het op de barbecue met de transparante zijde naar boven. Prik er enkele gaatjes in om de stoom te laten ontsnappen. Eenmaal klaar, scheur je de transparante zijde open et voilà! Lekker veel smaak en minimaal geknoei, wat wil je nog meer?

Brochettehouder

Brochettes, feest! Maar hoe bereid je ze zo efficiënt mogelijk op de barbecue? Met een brochettehouder natuurlijk! Barbecook biedt er een aan waarin je tot wel vijf brochettes kan vastklemmen. Waarom kiezen voor moeilijk als het ook makkelijk kan?

Kiphouder

Niets smaakt beter dan een lekker kippetje op de barbecue! Maar hoe begin je eraan? Barbecook helpt je graag verder met z’n kiphouder uit roestvrij staal, een vernuftige tool gebaseerd op het gekende systeem ‘beer can chicken’. Bij deze methode wordt een kip over een geopend blik bier geschoven en zo op de barbecue geplaatst. De kiphouder van Barbecook werkt gelijkaardig, alleen kan je dit barbecue accessoire opvullen met aromaten en drank naar keuze.

image -left

Hoe werkt het? Bereid je barbecue voor op indirect grillen en warm op tot een temperatuur van 210 °C. Dep ondertussen je kip droog met wat keukenpapier en bestrijk hem vervolgens met een droge kruidenmengeling naar keuze. Doe een half blikje bier, frisdrank of wat wijn in de beker van de kiphouder en voeg bijpassende kruiden toe. Steek wat in water geweekte rookchips in een smoker box voor extra aroma’s. Plaats de kip gedurende 60 à 80 minuten op je barbecue met gesloten deksel. Kijk tussendoor zo min mogelijk, maar check wel met een thermometer of de borst een kerntemperatuur van 70 °C heeft en de dij een van 85 °C. Resultaat na een dik uurtje: knapperige korst vanbuiten, lekker mals vanbinnen. Laat je kipje 10 minuten rusten alvorens toe te tasten! Eet smakelijk!

Pizzasteen

Je hoeft tegenwoordig je huis niet meer uit om buitenlandse sferen op te snuiven en te proeven. Wat dacht je van een culinair tripje naar Italië? Graag! Wij denken spontaan aan een knapperige pizza belegd met onweerstaanbare toppings! Wat is echter dé manier om deze zo lekker mogelijk te bereiden? Op de barbecue natuurlijk! Maak kennis met de ronde en rechthoekige pizzastenen van Barbecook, gemaakt uit vuurvaste klei en geschikt voor gas- en houtskoolbarbecues. Hoe werkt het? Leg de pizzasteen op een voorverwarmde barbecue (250 à 300 °C) en laat opwarmen gedurende 10 minuten. Strooi een handvol bloem op de steen en schuif de belegde pizza er voorzichtig op. Laat de pizza vervolgens garen onder een gesloten deksel (of dome). De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de steen, waardoor de pizzabodem egaal gebakken wordt. Zo krijg je een lekker krokante bodem. Buen Appetito!

Kippenvleugelhouder

Gebruik de handige kippenvleugelhouder van Barbecook om tot 12 kippenbouten tegelijk te bereiden. Inclusief houder om het druipend vet op te vangen! Drumstick, anyone?

Ribrek

Ribbetjes, een echte barbecueklassieker! Gebruik het ribrek van Barbecook om deze lekkernijen op een indirecte manier te bereiden. Zo nemen deze kanjers veel minder plaats in en kan je tegelijkertijd nog andere zaken grillen. Wij zijn fan!

image -leftimage -right

Rookplankje 

Wist je dat het heel eenvoudig is om een heerlijke rooksmaak te geven aan je vlees of vis dankzij een eenvoudig plankje? Het klinkt misschien gek, een houten plankje op de barbecue, maar het werkt echt. Deze methode wordt vooral gebruikt om vis te bereiden en zalm is dan ook dé rookplank-klassieker. Er bestaan verschillende soorten plankjes die elk voor een specifieke smaak zorgen. Barbecook biedt drie opties aan: plankjes uit cederhoutbeukenhout en elshout. De meest gebruikte zijn die uit cederhout. Maar hoe werkt het nu? Het is vrij simpel. Laat de plank een nacht lang in water weken, liefhebbers kunnen ook een vleugje wijn toevoegen. Plaats de natte plank op het heetste gedeelte van de barbecue en laat net zolang liggen tot de onderkant donker wordt en begint te roken. Daarna draai je de plank om en leg je hem op een iets minder warm gedeelte van de barbecue. Leg er vervolgens je stuk vlees of vis op en haal het ervan af als het gaar is. Aan tafel!

Barbecook Dome

Heel wat van bovenstaande accessoires gebruik je best in combinatie met een barbecue voorzien van een deksel. Heel wat houtskoolbarbecues hebben echter geen deksel. Geen zorgen, ook hiervoor kwam Barbecook op de proppen met een oplossing: de Barbecook dome. Barbecook’s dome kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk worden bevestigd aan de Loewy 50. Deze dome fungeert als het ware als een deksel en door zijn reflecterend effect en verstelbaarheid in de hoogte wordt de warmte van je houtskoolvuur perfect verdeeld en teruggekaatst op je bereidingen. Smaakbommetjes verzekerd!

Naast bovengenoemde handige tools, biedt Barbecook uiteraard nog heel wat andere leuke barbecue accessoires aan. Ontdek ze allemaal en barbecue erop los!

More bbq inspiratie