Hoe steek je een gasbarbecue aan?

De gebruiksvriendelijkheid en de uitgebreide mogelijkheden van een gasbarbecue zijn een absoluut pluspunt. Bovendien is het aansteken van dit type toestel vrij eenvoudig. Juist daarom zijn er veel mensen die voor een gasbarbecue kiezen! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een Barbecook gasbarbecue aansteekt.

How do you light a gas barbecue?

Voorbereiding

De eerste stap bestaat erin je gasbarbecue op een veilige plaats te zetten. Dit wil zeggen op een stabiele, vlakke ondergrond zoals tegels of een betonnen vloer. Leg er een Barbecook vloermat onder indien je schrik hebt dat er spatten of ingrediënten naast je barbecue zouden vliegen. Let er altijd op dat er geen ontvlambare voorwerpen rondom je gasbarbecue staan. Zorg er daarnaast voor dat het toestel uit de wind staat en ver genoeg van spelende kinderen. Tenslotte trek je best vooraf een Barbecook schort aan (zwart of in leder) en neem je je hittebestendige handschoenen erbij. 

image

Je gasbarbecue aansteken

Eenmaal je alle voorbereidingen hebt getroffen en de veiligheidsmaatregelen in acht hebt genomen kan het echte werk beginnen: je gasbarbecue aansteken! Heel simpel! Sluit allereerst de gasfles aan. Het is aangeraden propaangas te gebruiken. Vergeet ook zeker geen bijpassende gasregulator aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat de druk die op de gasfles staat, wordt gereduceerd. De druk in een gasfles is namelijk vaak veel hoger dan wat een barbecue nodig heeft. Controleer bij elke barbecuesessie ook zeker of er geen lek is. Daarna ga je het deksel van je gasbarbecue openen en pas dan draai je de kraan van je gasfles open. Het gas zal zich nu verspreiden doorheen je toestel. Vervolgens kan je de knoppen van je branders op de hoogste stand draaien. Wanneer je een vlam ziet, sluit je het deksel van je gasbarbecue en laat je hem een 10 à 15 minuten opwarmen. Bij het eerste gebruik dien je je toestel nog een extra 5 à 10 minuten te laten opwarmen met open deksel. Pas daarna leg je voedsel op je rooster en kan het echte werk beginnen!

image -right

Het einde van je barbecuesessie

Eenmaal je barbecuesessie is afgelopen, is het belangrijk alles terug veilig uit te zetten. Je branders draai je allemaal op 0 en je gasfles draai je dicht. Geef je roosters na elke sessie een grondige schoonmaakbeurt. Zo garandeer je een zo lang mogelijke levensduur van jouw gasbarbecue. Tips voor het schoonmaken van je barbecuerooster vind je hier. Verder is het ook belangrijk een hoes over je gasbarbecue te trekken eenmaal deze is afgekoeld.

image

More bbq inspiratie