Hoe maak je jouw barbecue winterproof?

Wanneer de zomer er officieel op zit en de eerste blaadjes van de bomen beginnen te dwarrelen, is het hoog tijd om ons voor te bereiden op Koning Winter! Ook je barbecue neem je dan het best even onder handen. Natuurlijk zullen heel wat doorgewinterde barbecuefanaten ook tijdens het koudste seizoen van het jaar maar al te graag hun grillskills bovenhalen, want wat is er gezelliger dan een cosy barbecue tijdens de winter? Indien je er toch voor kiest je barbecue een verdiende winterslaap te gunnen, volg dan onderstaande tips zeker op!    

How do you make your barbecue winterproof?
image -left

Koppel de gasfles van je barbecue los

Indien je over een barbecue op gas beschikt, koppel dan de gasfles los en bewaar deze in een goed geventileerde buitenruimte zoals je tuinhuis.

Haal de batterijen uit je barbecue

Sommige toestellen bevatten batterijen. Het is aangeraden die uit te nemen als je niet van plan bent je barbecue te gebruiken tijdens het winterseizoen. Deze kunnen namelijk beginnen uitlopen.

Geef de roosters van je barbecue een schoonmaakbeurt

Geef de roosters van je barbecue een grondige schoonmaakbeurt met behulp van de Barbecook foam cleaner. Laat even inwerken en spoel af met warm water en een spons. Droog je roosters daarna goed af en wrijf lichtjes in met plantaardige olie. Wikkel in papier en berg ze binnenshuis op.

Reinig je barbecue in z'n geheel

Je barbecue in z’n geheel reinig je het best met warm water en een spons. Let op met agressieve schoonmaakmiddelen, kies liever voor pH-neutrale zeep. Geef ook de vetopvanglades een grondige afwasbeurt. Droog alles achteraf zeer goed af en bewaar je toestel op een droge plaats, zoals je garage of tuinhuis. 

Trek een hoes over je barbecue

Probeer er een gewoonte van te maken om een hoes over je barbecue te trekken na élk gebruik, zowel tijdens de winter als de zomer. Zorg er wel voor dat je toestel zeker is afgekoeld. Om roest en slijtage te voorkomen is het aangeraden om na een regenbui je hoes even af te nemen en te laten drogen in de zon. In de winter plaats je jouw barbecue met hoes het best op een droge plaats, zoals in je garage of tuinhuis.

image

Toch kriebels om je barbecue ook tijdens de winter te gebruiken?

Velen kiezen er tegenwoordig voor om ook winterse bereidingen klaar te maken op de barbecue. Gelijk hebben ze! In dit geval raden we aan je barbecue niet te ver weg te zetten, maar toch de nodige bescherming te bieden tegen de gure wintertemperaturen. Wist je trouwens dat de winter hét ideale moment is om koud te roken met je gasbarbecue of de Oskar rookoven? Let’s try it out! 

Vergeet trouwens niet ons artikel te lezen waarin we enkele tips & tricks geven voor het organiseren van een winterbarbecue met Barbecook!

image

More bbq inspiratie